naar top
Menu
Logo Print

HERFST-WINTERMODELLEN EN -KLEUREN

De artikelen die in februari werden verkocht, zijn in twee grote groepen onder te verdelen. Er zijn de booties, bottines en pumps enerzijds, en de rest gaat naar baskets en alle mogelijke vormen van sneakers en sportieve modellen.Van sandalen of mocassins is nauwelijks sprake, evenmin als van hoge laarzen trouwens. Die artikelen worden slechts marginaal vermeld.

De belangstelling voor de communieschoentjes kende twintig jaar geleden al hoogtepunten in februari, en zelfs eind januari. Vandaag is de belangstelling voor deze artikelen sterk afgenomen, en in stedelijke centra al vrijwel verdwenen. Het kleurenpalet is ook superklassiek. Zowel bij de dames als bij de heren zijn zwart, alle bruintinten, grijs en blauw goed voor meer dan 80% van de verkochte paren. Dat zijn nu niet echt lente-zomerkleuren.

 

 

 

 
Enkel bij de kinderen is er meer variatie in het kleurengamma: hier krijgen wit, roze en nude extra vermeldingen. Hoge hakken verdwijnen ook uit het modebeeld. 62% van alle verkochte damesschoenen zijn plat of hebben een hakje dat lager is dan 3 centimeter. 35% van de modellen gaan van 3 tot 5 centimeter. Hogere naaldhakken worden marginaal en worden enkel nog gedragen tussen de auto en het restaurant/de feesttafel. Februari 2017 zal geen geschiedenis schrijven in de annalen van schoenenland. Alle hoop is gevestigd op lekker warm weer en zon, maar de start van de maand maart geeft niet direct aanleiding tot een groot optimisme in dat verband.