naar top
Menu
Logo Print

ZAKENBAROMETER DECEMBER 2017: DEEL 3

KLASSIEKE KLEUREN EN MODELLEN

zakenbarometer december 2017 model kids

Weinig spectaculaire evolutie in hetgeen er al werd verkocht in de schoenwinkels. Bij de dames waren de zwarten en de bruin/cognactinten goed voor 7 paar op de 10, de heren hielden het ook bij de klassieke zwart/bruinschakeringen, en bij de kinderen kwam het hele kleurengamma aan bod. at de modellen betreft, valt het op dat hoge laarzen steeds vaker worden vermeld. Het is niet altijd duidelijk of het hier om nieuwe collecties gaat, dan wel om modellen die al een paar jaar in de wachtrij van de voorraad stonden. Voor het komende winterseizoen is het overigens niet duidelijk welke rol de hoge laars zal spelen.

 

 

zakenbarometer december 2017 model herenzakenbarometer december 207 model dameszakenbarometer december 2017 kleur damesBooties en bottillons bleven de toppers voor de dames in december, gevolgd door de niet weg te denken sneakers. Ook bij de heren waren de wintermodellen zoals booties en bottines erg geliefd, naast de klassieke city pumps. Maar ook voor deze kopersgroep zijn sneakers nog goed voor één paar op de vijf. Bij de kinderen stond de bescherming tegen sneeuw en kou centraal, in de vorm van booties, bottines en laarsjes (53%), gevolgd door, jawel hoor, sneakers en baskets. Opvallend is het feit dat voor alle kopersgroepen de pantoffels hun best hebben gedaan. Ze werden in ieder geval uitdrukkelijk vermeld door de meeste winkeliers.

JAAROVERZICHT 2017

Het jaaroverzicht met de belangrijkste evoluties en data van vorig jaar staat te lezen in de printversie van Shoes Magazine februari 2018.

We wensen alvast aan de lezers, en in het bijzonder aan allen die ons hun cijfers en percentages becommentariëren, een gelukkig nieuwjaar, sereen en optimistisch, met frisse ideeën en originele vondsten.