naar top
Menu
Logo Print

Vraag om behoud sperperiode 2017

Mode Unie en UNIZO willen sperperiode 2017 nog behouden
magazine

Mode Unie en UNIZO vragen aan KMO-minister Borsus en minister van Economie en Consumentenzaken Peeters om de sperperiode in 2017 nog te behouden. De ministers lieten eerder weten de soldenwetgeving te willen evalueren met de betrokken sectoren. Vooral de sperperiode ligt onder vuur als gevolg van Europese rechtspraak die de geldigheid ervan in vraag stelt. Er gaan stemmen op om deze al in 2017 wettelijk af te schaffen. Mode Unie en UNIZO vragen hierbij echter te voorzien in een overgangsperiode, waarbij deze nog blijft gelden voor 2017 en het pas in 2018 afgeschaft wordt. Op die manier krijgt iedereen de kans om zich te informeren en zich voor te bereiden op de veranderende wetgeving. Op deze manier kunnen modehandelaars onder andere hun aankoopbeleid aanpassen.

Tevens vraagt de modesector dat de overheid erop toe ziet dat de geldende regels waaraan handelaars momenteel nog gebonden zijn tijdens de sperperiode nageleefd worden. Bij overtreding dient gesanctioneerd te worden, enkel zo kan de eerlijke concurrentie tussen ondernemingen onderling gegarandeerd worden.

Het behoud van de solden op zich, als enige moment in het jaar waarop met verlies mag worden verkocht, blijft voor UNIZO en Mode Unie fundamenteel. "Door die soldenperiode kunnen onze zelfstandige modehandelaars gelijk aan de start komen met de ketens en blijft de concurrentie tussen handelaars onderling gevrijwaard", aldus Isolde Delanghe, directeur Mode Unie."

UNIZO

UNIZO

+3222122511
+3222309354